καλως ηρθες

λευκαδα: η πoλη, το νησι
η αγορα
ενα σημειο, μια ιστορια
διαδρομες
η σχολη
μεταπτυχιακα
cahiers du cinema
υγεια, διατροφη
χαρτες + οδηγοι
υπηρεσιες - χρησιμα
οδηγος αγορας - προσφορες

σχετικα με εμας
διαφημιση - συμμετοχη
επικοινωνια
student's guide cardδιαδρομες
εξω απο την πολη


Λευκαδα - Νυδρι
Η διαδρομή είναι περίπου 16 χιλιόμετρα. Με αφετηρία την πόλη της Λευκάδας κατευθυνθείτε προς το Νυδρί, είτε από τον περιφερικό της πόλης, είτε περνώντας από την περιοχή "Περιβόλια". Ο πρώτος οικισμός που θα συναντήσετε ονομάζεται Καλλιγόνι και είναι χτισμένος στη θέση της αρχαίας πρωτεύουσας του νησιού, Νήρικος. Τμήμα του τείχους που είχε κτιστεί γύρω από την πόλη, σώζεται μέχρι και σήμερα. Σε δύο περίπου χιλιόμετρα, φτάνετε στον επόμενο σταθμός της διαδρομής, που είναι το χωρίο Καρυώτες. Αριστερά σας, λίγο έξω από το χωριό μπορείτε να επισκεφτείτε τα απομεινάρια των παλαιών αλυκών. Ο δρόμος που περνάει μέσα από το χωριό των Καρυωτών, καταλήγει σε ένα γνήσιο ψαροχώρι του νησιού, τη Λυγιάς. Η Λυγιά αποτελεί τη συνέχεια των ορεινών χωριών Κατούνα και Παλαιοκατούνα. Στις ταβέρνες που βρίσκονται στο λιμάνι του χωριού, μπορείτε να γευθείτε παραδοσιακούς ψαρομεζέδες. Μέχρι αυτό το σημείο έχετε καλύψει περίπου 6 χιλιόμετρα διαδρομής.

Συνεχίζοντας το δρόμο παράλληλα στη θάλασσα και αφού περάσετε τον οικισμό "Παράδεισος" και το χωριό Επίσκοπος, φτάνετε μετά από 3,5 χιλιόμετρα στη Νικιάνα. Δεξιά σας, βρίσκονται τα χωριά Αλέξανδρος και Πλατύστομα και το μοναστήρι των Αγίων Πατέρων στους Σκάρους. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα χριστιανικά μνημεία του νησιού. Εκκλησιαστικές πηγές αναφέρουν ότι εδώ μόνασαν οι τρεις Άγιοι Πατέρες, που ήρθαν στο νησί μετά την Α' Οικουμενική Σύνοδο στη Νίκαια της Βιθυνίας το 325 μ.Χ. Σε μια διπλανή σπηλιά, βρίσκονται οι τάφοι τους και ο ναός του Ησυχαστηρίου, που χτίστηκε προς τιμήν τους.
  »  
Περιγιάλι
Λιμάνι Λυγιάς

all contents of this website are: copyright © 2006-2012 interface team inc. Karavela 6, Lefkada 31100 GR
or third party content providers and are protected by international copyright law.
all rights reserved. reproduction in whole or in part without permission is prohibited. interface-team.com and other names of interface team
products referenced herein are trademarks, service marks, or registered trademarks of interface-team.com.