καλως ηρθες

λευκαδα: η πoλη, το νησι
η αγορα
ενα σημειο, μια ιστορια
διαδρομες
η σχολη
μεταπτυχιακα
cahiers du cinema
υγεια, διατροφη
χαρτες + οδηγοι
υπηρεσιες - χρησιμα
οδηγος αγορας - προσφορες

σχετικα με εμας
διαφημιση - συμμετοχη
επικοινωνια
student's guide cardΠερνώντας τη Νικιάνα, θα συναντήσετε στις περιοχές "Μαγεμένου", "Κεραμιδάκι" και "Πασά", οι οποίες προσφέρουν πανοραμική θέα του κόλπου του Νυδριού και τα Πριγκιποννήσια. Η ήσυχη παραλία του Πασά είναι μια πολύ καλή επιλογή για το απογευματινό σας μπάνιο.

Ο οικισμός που θα συναντήσετε πριν φτάσετε στο Νυδρί ονομάζεται Περιγιάλι. Το Νυδρί, γραφικό ψαροχώρι στο παρελθόν, είναι σήμερα από τους δημοφιλείς προορισμούς αρκετών τουριστών που επισκέπτονται το νησί τους καλοκαιρινούς μήνες. Διαθέτει ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, εστιατόρια καφετέριες και μπαρ. Μπορείτε να κάνετε θαλάσσια σπορ, ιστιοπλοΐα και να επισκεφτούν τα νησάκια του κόλπου. Επίσης είναι μια από τις αφετηρίες σας για ημερήσιες εκδρομές στην Ιθάκη και την Κεφαλονιά. Αν θέλετε να ξεφύγετε από την πολύβουη καλοκαιρινή αγορά του, ακολουθήστε τις πινακίδες του κεντρικού δρόμου και αναζητήστε τους καταρράκτες στο Δημοσάρι. Η διαδρομή περνάει από τον οικισμό Ράχη και ανηφορίζοντας καταλήγει στο σημείο που σχηματίζεται ο καταρράκτης.

Νυδρί - Μεγανήσι - Πριγκιποννήσια
Μέσα στον κόλπο του Νυδριού θα αντικρίσετε τα Πριγκιπονήσια και τη χερσόνησο της Αγίας Κυριακής. Στη χερσόνησο της Αγία Κυριακής βρίσκεται ο τάφος του Γερμανού αρχαιολόγου Βίλελμ Ντέρπφελντ ή Γουλιέλμου Νταίρπφελντ, ο οποίος διατύπωσε τη θεωρία ότι η Λευκάδα είναι η Ομηρική Ιθάκη. Ο Νταίρπφελντ, έκανε αρχικά ανασκαφές στην Ιθάκη. Τα ευρήματα όμως δεν τον έπειθαν ότι αυτή είναι η πατρίδα του Οδυσσέα. Έτσι το 1901 άρχισε τις ανασκαφές στη Λευκάδα και το 1902 δημοσίευσε την πρώτη έκθεση της θεωρίας του, με τίτλο "Das Homerische Ithaka".
  «     »  
Νυδρί
Νυδρί

all contents of this website are: copyright © 2006-2012 interface team inc. Karavela 6, Lefkada 31100 GR
or third party content providers and are protected by international copyright law.
all rights reserved. reproduction in whole or in part without permission is prohibited. interface-team.com and other names of interface team
products referenced herein are trademarks, service marks, or registered trademarks of interface-team.com.