καλως ηρθες

λευκαδα: η πoλη, το νησι
η αγορα
ενα σημειο, μια ιστορια
διαδρομες
η σχολη
μεταπτυχιακα
cahiers du cinema
υγεια, διατροφη
χαρτες + οδηγοι
υπηρεσιες - χρησιμα
οδηγος αγορας - προσφορες

σχετικα με εμας
διαφημιση - συμμετοχη
επικοινωνια
student's guide cardΤην περίοδο του καλοκαιριού η παραλία κατακλύζεται από εκατοντάδες λάτρεις των θαλάσσιων extreme σπορ και ειδικά kitesurf και windsurf. Τα τελευταία χρόνια στη περιοχή διεξάγονται διεθνείς αγώνες. Συνέχεια της παραλίας των Μύλων, αποτελεί μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες γύρω από την πόλη, την παραλία του Αη Γιάννη. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν τουριστικά καταλύματα, καφετέριες και εστιατόρια. Στο τέρμα της παραλίας, χτισμένο μέσα στο βράχο, βρίσκεται το ομώνυμο ξωκλήσι του Αη Γιάννη. Εδώ κατά την παράδοση κήρυξαν τον Χριστιανισμό οι απόστολοι Ακύλας και Παύλος. Το όνομά του, Αη Γιάννης Αντζούσης, προέρχεται από τους Φράγκους Ανδεγαυούς, οι οποίοι και το έχτισαν.

Δίπλα από το εκκλησάκι, βρίσκεται το κτήμα Σταύρου. Ανήκει στην οικογένεια από το 1760 και αποτελεί ένα γραφικό, πολυφωτογραφιμένο αξιοθέατο της Λευκάδα.

Στο πίσω μέρος του βράχου στον οποίο καταλήγει η παραλία του Αη Γιάννη, υπάρχει μια πολύ μικρότερη ερημική παραλία, γνωστή ως Κρυονέρι. Οφείλει το όνομά της στη διαφορά θερμοκρασίας που έχουν τα νερά της, εξαιτίας του υπογείου τρεχούμενου νερού που καταλήγει στη θάλασσα.
  «     »  
Παραλία Μύλοι-θαλάσσια σπορ
Παραλία Αγίου Ιωάννη-Κτήμα Σταύρου

all contents of this website are: copyright © 2006-2012 interface team inc. Karavela 6, Lefkada 31100 GR
or third party content providers and are protected by international copyright law.
all rights reserved. reproduction in whole or in part without permission is prohibited. interface-team.com and other names of interface team
products referenced herein are trademarks, service marks, or registered trademarks of interface-team.com.