καλως ηρθες

λευκαδα: η πoλη, το νησι
η αγορα
ενα σημειο, μια ιστορια
διαδρομες
η σχολη
μεταπτυχιακα
cahiers du cinema
υγεια, διατροφη
χαρτες + οδηγοι
υπηρεσιες - χρησιμα
οδηγος αγορας - προσφορες

σχετικα με εμας
διαφημιση - συμμετοχη
επικοινωνια
student's guide cardμεταπτυχιακα
στην ελλαδα και το εξωτερικο


Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών σου, η συνέχιση τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο ίσως να είναι ένας από τους άμεσους στόχους σου. Η επιλογή του κατάλληλου μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών είναι πολλές φορές δύσκολη αλλά και χρονοβόρα διαδικασία αφού είναι πολλοί οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την τελική επιλογή κάθε ενδιαφερόμενου. Ο χρόνος διάρκειας των σπουδών, το κόστος αλλά και η πόλη ή η χώρα που βρίσκεται το πανεπιστήμιο που σε ενδιαφέρει είναι στοιχεία που σίγουρα θα λάβεις υπόψη σου πριν αποφασίσεις.

Χρόνος σπουδών
Η διάρκεια ενός μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στην Ελλάδα μπορεί να είναι 1 ή 2 χρόνια, στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης 1 χρόνο (με ελάχιστες εξαιρέσεις) και στις Η.Π.Α. 2 χρόνια.

Κόστος σπουδών
Στην Ελλάδα ελάχιστα τμήματα παρέχουν δωρεάν προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών. Ανάλογα με το τμήμα που θα επιλέξεις αλλάζει και η τιμή στα δίδακτρα με το κόστος τους να κυμαίνεται από 800 μέχρι 1.800 ευρώ το εξάμηνο. Στα έξοδα σου θα πρέπει να συνυπολογίσεις το κόστος διαβίωσης και διαμονής τα χρόνια που θα είσαι μεταπτυχιακός φοιτητής.

Στην Αγγλία το κόστος φοίτησης ξεπερνάει τις 3.000 λίρες ανά εξάμηνο ενώ μπορεί να φτάσει και τις 16.000 λίρες με πιο ακριβά τα προγράμματα στη
  »  

all contents of this website are: copyright © 2006-2012 interface team inc. Karavela 6, Lefkada 31100 GR
or third party content providers and are protected by international copyright law.
all rights reserved. reproduction in whole or in part without permission is prohibited. interface-team.com and other names of interface team
products referenced herein are trademarks, service marks, or registered trademarks of interface-team.com.