καλως ηρθες

λευκαδα: η πoλη, το νησι
η αγορα
ενα σημειο, μια ιστορια
διαδρομες
η σχολη
μεταπτυχιακα
cahiers du cinema
υγεια, διατροφη
χαρτες + οδηγοι
υπηρεσιες - χρησιμα
οδηγος αγορας - προσφορες

σχετικα με εμας
διαφημιση - συμμετοχη
επικοινωνια
student's guide cardΣτο τελείωμα της οδού βρίσκεται ένα αρχιτεκτονικά ιδιαίτερο κτίσμα όπου στεγάζεται το Πνευματικό Κέντρο του νησιού και φιλοξενεί τις πολιτιστικές εκδηλώσεις (Φολκλορικό festival κ.α.) καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Ανάμεσα στα ευρήματα που παρουσιάζονται ξεχωρίζουν αυτά των ανασκαφών του Γερμανού αρχαιολόγου Γουλιέλμου Δαίρπφελδ.

Στην ανατολική παραλία, κατά μήκος της οδού Δημητρίου Γολέμη υπάρχουν εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ καθώς και πολλά μαγαζιά με φαγητό, από ταβέρνες και ψητοπωλεία μέχρι ιταλικά εστιατόρια. Ακριβώς απέναντι βρίσκεται η μαρίνα της Λευκάδας, η οποία θεωρείται από τις μεγαλύτερες και τις πιο οργανωμένες στη Μεσόγειο.

Ο κεντρικός πεζόδρομος οδηγεί στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τα παραδοσιακά σπίτια, τα στενά πλακόστρωτα καντούνια και φιλοξενεί την κεντρική αγορά.

Αγορά (Παζάρι)
Περπατώντας στον πεζόδρομο μπορείς να επισκεφθείς τουριστικά, εμπορικά καθώς και καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα αλλά και μικρά μαγαζιά για εναλλακτικές αγορές.

Στην αρχή του πεζόδρομου βρίσκονται τα τουριστικά καταστήματα, η πλειοψηφία των οποίων λειτουργεί τη σεζόν Απρίλιος-Οκτώβριος όπου η κίνηση στο νησί είναι μεγάλη. Εκεί μπορείς να βρεις αναμνηστικά και διάφορα άλλα αντικείμενα.
  «     »  

Λίγο πιο πάνω η κεντρική πλατεία (Πλατεία Ελευθερίας) περιτριγυρισμένη από καταστήματα με καφέ, φαγητό και θέα την επιβλητική ιδιωτική εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, ενετικής αρχιτεκτονικής, χτισμένη στα τέλη του 17ου αιώνα. Από τα στενά γύρω από την πλατεία μπορείς να επισκεφθείς, το Λαογραφικό Μουσείο 'Ορφεύς' που περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή αντικειμένων από την καθημερινή ζωή και τις ασχολίες των Λευκαδιτών, την Αγία Παρασκευή, τυπικό δείγμα των ναών της πόλης και τον συναδελφικό ναό του Αγίου Χαραλάμπους.

Κατά μήκος του πεζόδρομου, ανάμεσα στα παραδοσιακά σπίτια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής βαμμένα συνήθως σε έντονα χρώματα, υπάρχουν εμπορικά καταστήματα τα οποία προσφέρουν πολλά είδη προϊόντων. Αναμεσά σε αυτά είναι και μεγάλες γνωστές αλυσίδες. Στο κέντρο του πεζόδρομου υπάρχουν μικρά μαγαζιά όπου μπορείς να βρεις χειροποίητα ρούχα και αντικείμενα ιδιαίτερης κατασκευής. Αν περιπλανηθείς στα γύρω στενά θα συναντήσεις το Μουσείο Φωνογράφου με φωνόγραφους, δίσκους, σπάνια χρηστικά αντικείμενα κ.α., τον ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου κτισμένο το 1753, την Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας που ιδρύθηκε το 1953 και τον συναδελφικό ναό της Παναγίας των Ξένων.

Τα παραδοσιακά καταστήματα είναι διασκορπισμένα κατά μήκος της αγοράς. Εκεί μπορείς να βρεις και να αγοράσεις όλα τα τοπικά προϊόντα του νησιού όπως κρασί, σαλάμι, μαντολάτο, λαδόπιτα κ.α.

all contents of this website are: copyright © 2006-2012 interface team inc. Karavela 6, Lefkada 31100 GR
or third party content providers and are protected by international copyright law.
all rights reserved. reproduction in whole or in part without permission is prohibited. interface-team.com and other names of interface team
products referenced herein are trademarks, service marks, or registered trademarks of interface-team.com.