καλως ηρθες

λευκαδα: η πoλη, το νησι
η αγορα
ενα σημειο, μια ιστορια
διαδρομες
η σχολη
μεταπτυχιακα
cahiers du cinema
υγεια, διατροφη
χαρτες + οδηγοι
υπηρεσιες - χρησιμα
οδηγος αγορας - προσφορες

σχετικα με εμας
διαφημιση - συμμετοχη
επικοινωνια
student's guide cardΑυτό λοιπόν είναι ένα γενικό πλάνο διατροφής, βεβαία, οι ποσότητες που θα πρέπει να καταναλώνονται από κάθε άτομο εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως το φύλο, το ύψος, το βάρος και το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας και είναι καθαρά εξατομικευμένη υπόθεση.
Να σημειώσουμε εδώ ότι το καλύτερο θα ήταν τα γεύματα αυτά να παρασκευάζονται στο σπίτι. Ποιά εναλλακτική λύση υπάρχει όμως όταν αυτό δεν είναι εφικτό; Μια καλή λύση είναι η λέσχη (σε όποιες σχολές υπάρχει) καθώς παρέχει μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας.

Μια άλλη λύση είναι η αγορά τροφίμων από κάποιο εστιατόριο, αλλά εδώ χρειάζεται προσοχή στις επιλογές μας. Έτσι το να παίρνουμε φαγητό απ' έξω δεν σημαίνει ότι αυτό θα πρέπει αυτό να είναι πίτσα ή μπέργκερ ή κάποιο τρόφιμο υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, αντιθέτως μπορούμε να επιλέγουμε τρόφιμα που να συνάδουν με αυτά του διπλανού πίνακα. Ακόμη όμως και το σουβλάκι μπορεί να αποτελέσει μια καλή επιλογή, αν το προτιμήσουμε με καλαμάκι κοτόπουλο, πίτα αλάδωτη και ντομάτα, όσον αφορά την κατανάλωση junk food, καλό βέβαια θα ήταν να γίνεται με μέτρο και να μην υπερβαίνει τις 1-2 φορές τον μήνα.
Αυτές είναι λοιπόν μερικές συμβουλές για μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, δεν πρέπει βεβαία να ξεχνάμε την κατανάλωση νερού, την σωματική δραστηριότητα (σε καθημερινή βάση εάν είναι δυνατό) και τέλος τον επαρκή ύπνο (7-8 ώρες/ημέρα) για να συμπληρώσουμε το παζλ που θα μας οδηγήσει στην σωματική υγεία και πνευματική ευεξία.

Σκλαβενιτη Δημητρα
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
  «     α  

all contents of this website are: copyright © 2006-2012 interface team inc. Karavela 6, Lefkada 31100 GR
or third party content providers and are protected by international copyright law.
all rights reserved. reproduction in whole or in part without permission is prohibited. interface-team.com and other names of interface team
products referenced herein are trademarks, service marks, or registered trademarks of interface-team.com.